MAGIE IS KEY

We waren in de Efteling, het leven bestaat immers uit meer dan alleen werken 😉
Geweldig om die blije snoetjes te zien stralen van verwondering in deze magische wereld.

Tijdens zo’n dagje uit probeer ik mijn professionele bril echt even af te laten en vooral te genieten van de dag en mijn familie. Hier en daar onderdruk ik nog een reflex, vooral als ik kindjes van een jaar of 4 in attracties zie die zo’n permanente speen in hun mond hebben. ‘Niet oordelen’ spreek ik mijzelf nog even toe. ‘Je kent het verhaal niet en je bent niet aan het werk’ Ik focus me weer op mijn kinderen.

Favoriet onderdeel was deze keer Carnaval Festival. Jokie en Jet loodsen ons langs verschillende landen, dat begint al in de wachtrij. Een Italiaanse ode aan ijsjes eten, zeker weten. Zucht, waarom zit lol bij kinderboekjes en liedjes toch altijd in eten.

Terwijl we de attractie verlaten zingt mijn dochter nog altijd het Italië liedje en natuurlijk…niet lang daarna treffen we een ijskraam. Op elk plein en om elke hoek kun je terecht voor de allersmakelijkste lekkernijen. Meestal niet passend bij een gezonde voeding. Ik mompel iets over pannenkoeken bij de lunch en trek haar mee naar de draaimolen.

Lunch bij Polles Pannenkoekenhuis stond immers op het programma en dat is natuurlijk ook al een enorm feest. De menukaart heeft een enorm assortiment aan wisselende keuzes, ook duidelijk aangegeven gezondere opties. Lekker bezig Efteling! Speurend op de kaart naar een drankje voor de dametjes trof ik daar toverwater en die trok direct mijn aandacht.
Toch nog even dubbel checken bij de serveerster. ‘Is het echt water? Geen limo? Suiker? Mini marshmallows???’
Ze glimlacht ‘nee hoor’ zegt ze. ‘Het is echt water.’ We krijgen 2 bekers en moeten zelf op zoek naar de toverwaterbron. Na het hele restaurant drie keer gezien te hebben ontdekken we een kraantje met een gouden gans. Spannend, zou dit het zijn? We houden de eerste beker onder de kraan en direct begint een lampje te branden. Disco in het glas 🥳 Mijn dochter kijkt verrukt naar het glaasje en neemt heel gespannen een slokje. ‘Wow héérlijk mama! Verrukkelijk!

Zelden heb ik ze zoveel water zien drinken. De bekers mochten mee naar huis en nog steeds staat toverwater bovenaan de wensenlijst als we iets gaan drinken.

Zo zie je maar, van (gezonde) voeding genieten heeft enorm veel met beleving te maken. Een beetje MAGIE en je bereikt een heleboel.

Hulde Efteling ♥️